Rakennus Numera – Rehellistä rakentamista ilman ylimääräistä kikkailua
Helsinki | Uusimaa | Pääkaupunkiseutu
Rakennus Numeran historiaa

Vuosikymmenten kokemuksella rakentamista ja korjausrakentamista

Rakennus Numeran historia alkaa Rakennusliike Tuomo Tennilä Oy:n perustamisesta juuri laman kynnyksellä 1990. Yhteiskunnan vaikeista vuosista huolimatta yritys kasvoi Tennilän johdolla ja vakiinnutti paikkansa pienehkönä, mutta luotettavaksi tiedettynä rakennusalan moniosaajana: työntekijöitä oli sesonkiaikoina kymmenestä viiteentoista ja talviaikaan tarpeen mukaan.

Vuonna 1995 tutustuttuaan Rakennustoimisto Paavola & Parkkilaan Oy:n, Tennilä lähti tekemään heille aliurakkana Pietariin Moskovan aseman remonttia. Sieltä palattuaan Paavola ja Parkkila houkuttelivat häntä yritykseensä töihin, tavoitteenaan saada Tuomosta jatkaja, kun omistajien eläkeikä koittaa.

Tuomo halusi kuitenkin olla yrittäjä ja tämän seurauksena perustettiin Rakennus Numera Oy, jonka vetäjinä aloittivat Tuomo Tennilä ja laskentapäällikkönä toiminut Timo Räsänen. Paavola ja Parkkila tulivat Numeran omistajiksi sekä hallitukseen.

Asiakaspalvelun onnistuminen on meille tärkeää

Rakennus Numera jatkaa Tuomo Tennilän tarinaa

Rakennus Numeran tavoitteena oli alusta alkaen siirtyä tekemään korjausurakointia. Aluksi töitä tehtiin pääasiassa julkisissa hankkeissa: asiakkaita olivat mm. Senaatti-Kiinteistöt, Espoon kaupunki ja Helsingin Energia. Taloyhtiöiden korjaushankkeiden osuus liiketoiminnasta kasvoi kuitenkin koko ajan ja ennen pitkää ne muodostivat jo valtaosan kaikista urakoista.

Alkuun urakoita tehtiin joko yhdessä aliurakoitsijoiden kanssa tai toimien itse aliurakoitsijana, mutta vuonna 2013 Rakennus Numera perusti LVIS-osaston ja tämän jälkeen projektit alettiin toteuttamaan pääurakoitsijana. Samana vuonna Numeran omistajuus siirtyi kokonaisuudessaan Tuomo Tennilän perheelle.

Numera tänä päivänä

Nykyään Rakennus Numera on tunnettu pitkäjänteisenä, laadukkaana ja luotettavana rakennusalan toimijana. Yritys työllistää yli kuusikymmentä rakennusalan ammattilaista ja sillä on kokemus jo lähes 100 linjasaneerauksetn läpiviennistä. Liikevaihto on ollut viime vuosina n. 15 miljoonaa euroa.

Numera tänään: